De voorstelling: 17, 18 en 23 februari

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 16:53

Bijna iedereen kent (dichtbij of ver weg) wel iemand die geworsteld heeft met suïcidale gedachten. Maar toch praten we er meestal niet over. Wij willen dat taboe doorbreken.

Karianne zingt dolgraag. Ze heeft vrienden en familie om zich heen. Wat zij niet weten is dat ze in een tunnel zit die zo uitzichtloos is, dat ze overweegt er een einde aan te maken. 

Als je dit weet, hoe reageer je daar dan op? Als vriendin, vriendje, ouder, collega, klasgenoot, hulpverlener, buurman of beleidsmedewerker in jouw gemeente. 
Wij geloven dat in zo'n gesprek woorden soms tekortschieten. Daarom hebben we theater gemaakt: beelden, muziek, spel en tekst. Samen met mensen die zich in dit thema herkennen. Of die het leuk vinden om te spelen en al doende iets te leren over de dialoog voeren. Niet vanuit medelijden of goedbedoelde adviezen, maar vanuit erkenning en menselijkheid. 


Misschien zouden we er het liefst met een grote boog omheen lopen. Dit gaat niet over mij. Misschien niet. Misschien ook wel. Maak jij tijd? 
Geen lichte avond, wel één die raakt. En die een gesprek opent. Wij hebben niet alle antwoorden. Wel hebben we iets te zeggen, te zingen, te spelen, te laten zien. Na de voorstelling gaan we de dialoog aan met het publiek in een speelse vorm. 
Spelregels daarbij:

Ieder heeft eigen ervaringen en bijdragen die kunnen verschillen, fouten bestaan niet, alleen variaties.

Geef je grens aan, doe en deel wat jij wilt en kunt, zorg goed voor jezelf.

Respect voor elkaar en mocht het nodig zijn, scheldpartijen en geweld doen we in slow-motion, dat is leuker en veiliger.


De voorstelling op Donderdag 23 februari in theater Tromp.

= UITVERKOCHT

19.30 inloop en 20.00 uur start op alle drie de avonden.


Reserveren via: collectief.verskil@gmail.com

Kaartjes 5 euro, betalen aan de deur

 

 

Hartelijke groet, 

De makers en spelers van 't Verskil


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
7 maanden geleden

Ik ontdek dit nu pas en zie dat donderdag is uitverkocht... Gaan jullie meer voorstellingen doen en kn ik me ergens op aanmelden om de volgende keer op tijd te zijn? Groetjes Femke