Doneer en maakt samen met ons 't Verskil!

‘t Verskil maakt mentale gezondheid en suïcide bespreekbaar in friesland

Project Poging nr 2937 van theatercollectief 't Verskil gaat over mentale gezondheid en suïcide en willen we mentale gezondheid en suïcide bespreekbaar maken.  Met ervaringsdeskundigen maken wij daarom een multidisciplinaire, participatieve voorstelling. En dat doen we natuurlijk niet alleen en zoeken we ook hulp van iedereen die iets wil bijdragen om onze voorstelling mogelijk te maken. Vanaf nu kan iedereen die iets wil bijdragen een donatie doen via www.verskil.nl en www.voordekunst.nl


Wie maken 't Verskil?

Frank Elsdijk (docent social-work & theatermaker), Carolien Tiedema (theatermaker & docent), Chris Top (fotograaf) en Ronald Jongsma (muzikant) maken samen met ervaringsdeskundigen, of levenskunstenaars zoals wij hen noemen, participatief theater. Samen met Ixta Noa en Netwerkcentrum Leeuwarden maken wij kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen. tevens worden wij ondersteund door het fonds voor cultuurparticipatie. 

Wat maakt 't Verskil?

We delen verhalen en vertalen die naar theater, muziek en beeld. We maken theater waarbij maatschappelijke onderwerpen op een herkenbare wijze met publiek wordt gedeeld. Daarbij gebruiken we alle middelen die het theater- en de kunstwereld rijk is. Samen werken we aan een eigen theatervoorstelling. Die we opvoeren in een theater in de stad.

''Een voorstelling waarbij de kwaliteit zit in de positieve invloed op het leven van betrokkenen.''

Waarom maken wij 't Verskil?

Bijna iedereen kent wel iemand die ooit worstelde met suïcidale gedachten, of heeft dat zelf meegemaakt. Maar toch praten we er niet over. Wij willen dat taboe doorbreken met kunst want dat komt op een andere manier binnen, raakt je. Onze voorstelling is dan ook niet een conclusie, maar het begin van een gesprek.

Waar maken wij 't Verskil?

We zijn al ruim 3 maanden op weg met de repetities en de voorstelling krijgt echt vorm. Er worden prachtige scènes gemaakt vanuit eigen verhalen en ideeën. Iedereen zet zijn of haar talenten in. Wij zijn zo trots op deze bijzondere groep mensen.

Kom vooral naar de voorstelling op Vrijdag 17, Zaterdag 18 of Donderdag 23 februari 2023 in Leeuwarden. ( locatie volgt snel via deze site )

informatie via : 

www.verskil.nl

collectief.verskil@gmail.com

https://www.voordekunst.nl/projecten/gE8YuAiGdcB8zGr2nZkRNT7MHtNL77JC

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.